november 9, 2017

Matas og apotek udbreder historisk samarbejde

Kunderne har taget så godt imod et bofællesskab i Sønderborg med et apotek og Matas under samme tag, at det historiske samarbejde nu udbredes. En apoteker i Skive åbner et apotek i Matas, Sct. Mathias Centret i Viborg, og Matas er i dialog med flere andre apotekere for at udbrede samarbejdsformen yderligere i Danmark.

Apoteker Lars Mou Balstoft Andersen, ejer af Skive Løve Apotek, åbner d. 1. februar 2018 et apotek i Matas i Sct. Mathias Centret, Viborg. Butikscentret er en af de mest besøgte adresser i byen, og bofællesskabet får indgangsdør lige ved et stort parkeringsareal, så viborgenserne sikres nem adgang til deres medicin og øvrige varer.

Apoteker Lars Mou Balstoft Andersen fortæller:
"Jeg åbner et apotek i Viborg, fordi jeg mener, jeg kan opfylde et ønske fra borgerne om lettere adgang til deres medicin. Samtidig indfrier jeg et ønske fra Sct. Mathias Centret om at huse et apotek til glæde for centrets brugere. Min vision er, via høj faglighed, at hjælpe alle borgere bedst muligt med sundhed, forebyggelse og medicin, og som apoteker kan jeg opnå god synergi i samarbejde med Matas. Det eksisterende bofællesskab i Matas Sønderborg bekræfter dette. Jeg glæder mig til at bidrage med service i Viborg i dialog med kommunens borgere og erhvervsliv."

Siden oktober sidste år har en Matas butik i Sønderborg været vært for et apotek som shop-in-shop. Erfaringen herfra er, at det giver kunderne en helt unik oplevelse at have materialister, farmakonomer og farmaceuter under samme tag. Medarbejderne kan nemlig hjælpe hinanden til at give den bedste faglige rådgivning – uanset hvilket behov kunden har.

Matas' informationschef Henrik Engberg Johannsen siger:
"I Matas vil vi bidrage til, at danskerne holder sig sunde. En af vejene hertil er at give nem adgang til rådgivning fra apotekspersonale, fuldt apotekssortiment og sygdomsforebyggende aktiviteter. Sammen med vores nye apotekerpartner vil vi i Viborg skabe en lige så unik kundeoplevelse som i Sønderborg, så viborgenserne gør det nye apotek til deres foretrukne. Derudover er vi i dialog med andre apotekere for at udbrede det banebrydende bofællesskab flere steder i Danmark."

 

 

 

Yderligere info:
Apoteker Lars Mou Balstoft Andersen, tlf. 22990729.
Informationschef i Matas, Henrik Engberg Johannsen, tlf. 48165579/21712474.

 

Fakta om Matas og apotekervirksomhed:

2001: Apotekernes monopol på håndkøbsmedicin liberaliseres, så Matas og andre i detailhandlen kan forhandle en lang række håndkøbslægemidler - forudsat at en række sikkerhedskrav efterleves. Myndighederne kontroller årligt for, om reglerne overholdes. Matas indleder salg af håndkøbsmedicin i alle Matas butikker.

Efteråret 2011: Apoteker i Uldum åbner Medicinudleveringsteder i 13 Matas butikker i overensstemmelse med ny lovgivning fra juli 2011.

Foråret 2012: Uldum apotek åbner Medicinudleveringsteder i yderligere 37 Matas butikker. I dag har Uldum Apotek et Medicinudleveringssted i 50 Matas butikker rundt i hele landet.

Sommeren 2015: Ny apotekerlov træder i kraft, hvor apoteksejere kan etablere op til syv apoteksfilialer indenfor 75 km fra deres moderapotek. Filialerne kan etableres på selvstændige matrikler eller som shop-in-shop i Matas og andre detailhandelsbutikker. Den nye lov er etableret i forsøg på at øge tilgængeligheden af receptekspederende enheder og for at skærpe konkurrencen mellem apotekerne til fordel for en forbedret service. Den nye lov fratager apotekerne en række af de tilskud, som er finansieret over medicinpriserne samt retten til at sælge bl.a. farvet kosmetik, slik, parfume, sko m.fl. varetyper.

Efteråret 2016: Det første apotek åbner i Matas i forbindelse med butikskædens åbning i Perlegade 28 i Sønderborg. Med ovenstående initiativ bruger apoteker Gisela W. Mezghani og Matas den mulighed, som den nye apotekerlov har åbnet op for – nemlig at åbne apotek som en tydelig afgrænset del (shop-in-shop) i en anden butik.

Sommeren 2017: Apoteker Gisela W. Mezghani offentliggør video (se link nedenfor) om den succes, hendes apotek har i Matas i Sønderborg: http://novafilm.sitetech.dk/media/23

November 2017: Det offentliggøres, at apoteker Lars Mou Balstoft Andersen, der er indehaver af Skive Løve Apotek, åbner et apotek i Matas, Sct. Mathias Centret i Viborg.


Luk vindue | Tilbage til toppen

Copyright 2018 Matas A/S